Daegu – Träffade gamla bekanta, familjer och turistade

Posted on 2012/10/21 · Posted in Fotografi, Fredrik Ytterström, Sydkorea

Det finns inget som helst journalistiskt med det här inlägget, det är bara en go träff med gamla vänner.

Jag träffade Chun Sun i Sverige för sex år sedan då han studerade svenska och på ett år så lärde han sig att tala vikingarnas språk i stort sett flytande. Fem år senare talar han fortfarande mycket bra svenska trots att han knappt har haft tillfälle att diskutera med någon svensk, imponerande!

I helgen så åkte jag till Daegu där han bor med sin fru och två barn, en son och en dotter. Det var 25-26 grader varmt och alldeles underbart i största allmänhet. Under tiden Chun Sun bodde i Sverige så födde hans fru deras första barn, sonen – vars namn jag inte vågar skriva ut ifall att jag stavar fel. Vi åt en massa mat, pratade och umgicks i största allmänhet. Av Chun Sun fick jag massa coola grejer från hans arbete som stridspilot och jag hade med mig ett pussel, en Bamse-docka och en målarbok med Bamse. Men den största succén var nog polkagrispåsen som fascinerade båda barnen något oerhört och “Sueden sadang” (svenskt godis) blir nog den nya favoriten framöver. Det var tur att det var en stor påse med karameller …

Vi åkte till ett berömt tempel och hela tiden kunde jag konstatera att oavsett vart vi kommer ifrån så är vi alla barn i början. De två små liven sprang omkring hela tiden och även om de var nervösa för mig i början så smälte de till slut. Grabben fixade upp sina kunskaper i Taekwondon och tjejen började ställa massa frågor på koreanska som jag inte kunde svara på. En av de roligaste sakerna var när vi, första kvällen, satt och käkade och grabben drog med sig två koreanska tjejer, sju-åtta år gamla, som började tjattra något oerhört med mig. Tydligen så såg mina ögon ut som en katt – det var första gången jag fick höra det.

Nu är det bara hoppas att det inte tar sex år innan vi träffas igen, Chun Sun hinner nog inte åka till Sverige innan dess på grund utav hans jobb men jag ska nog kunna ta mig österöver igen.

Bilder!

Chun Suns två barn, son och dotter. Sååååå söta.