Dragracing på Sundsvall Raceway

Posted on 2013/07/22 · Posted in Edge, Fotografi, Fotojournalistik, Fredrik Ytterström, Journalistik

Sedan jag kom hem från Sydkorea november har jag knappt fotograferat någonting överhuvudtaget. Lite med polare, brorsans student och lite sådana saker, men inget i jobbsyfte eller egna privata utmaningar. I går fick jag chansen att plåta igen och det var fantastiskt tacksamt – dragracing på Sundsvall Raceway (Sättna). Att stå några meter ifrån dessa bestar till maskiner var såväl inspirerande som otroligt mäktigt. Leif Helander från Matfors tävlar i funny car som är en dragracer som går på nitro och med sisådär 7000 hästkrafter.

Mina tänder skakade så mycket då han körde förbi mig att de var mjuka i flera timmar efteråt. Puh.

Nu la jag inte in någon bild på just den bilen – jag hann inte med för att få en riktigt bra bild (om jag hörde rätt går den 0-200 km/h på två sekunder), men lite annat kan jag bjuda på.

_DSC8218

_DSC8159

_DSC8200

_DSC8265

_DSC8314

_DSC8135

_DSC8093