Hongdae – Kattcafé och regn

Posted on 2012/10/27 · Posted in Sydkorea

Här kommer en mening som jag aldrig trodde att jag skulle skriva under några som helst omständigheter:

I dag var jag på ett kattcafé.

Förtvivlat har jag sökt svar hur jag kan rengöra mig, tvätta mina händer, från denna ohyggliga upplevelse. Någon storskog finns inte i närheten, så att gå på björnjakt med mördarkniv går inte. Inte heller har jag någon 80-procentig Stroh-rom. Och min dignitet är sedan länge bortblåst.

Aja, så illa var det inte förutom att jag var omringad av halvsuspekta tjejer och alldeles för omotiverat glada – två stycken till antalet – killar.

Jag vill också påpeka att idén härstammade från de två svenska tjejer jag lärt känna en aning här i Sydkorea, Ellen och Therése. Först trodde jag att de skämtade men det visade sig vara på allvar. Och det är väl lika väl att sitta inne i värmen som att frysa igenom i det strilande regnet.

Så här kommer – för första och absolut enda gången – bilder från mitt besök.

På ett kattcafé.

(Varning) Bilder:

Jag vet inte riktigt vad svenska hälsovårdsmyndigheter skulle säga om 35-40 katter på en yta – med en hel del fler inlåsta i ett annat rum. De verkade i och för sig ha det rätt gött med massa ställen att springa runt och leka akrobat på. Men för mig är katter djur som borde vara utomhus och ingen annanstans. Jag är inget större fan av inomhuskatter. En upplevelse var det i alla fall.

För andra gången regnade det i Sydkorea sedan jag kom och i veckan ska det faktiskt bli rätt kallt. I morgon beräknas det dock vara soligt och 18-20 grader i alla fall vilket är passande då jag tänkte åka till Suwon som ligger tre mil söder om Seoul för att spana läget och se på fotboll.

En sak är säker: Jag har aldrig sett så många paraplyer på samma gång i hela mitt liv som i dag.