Sportfotograf Edge

Posted on 2011/10/09 · Posted in Fotojournalistik, Ishockey, Timrå IK

Två saker att ta med mig från Timrå IK-Brynäs.

1) Mitt 55-200 4-5,6 jobbade på bra – men håller inte för detta. Skärpan försvinner vid bra inzoomning och den kan inte ta in ljus tillräckligt bra i Eon Arena. Detta måste kompenseras med slutartid och alldeles för höga ISO-tal, vilket inte hjälper skärpan.

2) Jag vill köpa ett 70-200. Detta objektiv vore praktiskt perfekt. Varför säger jag då praktiskt? Jo, för att Nikons originalobjektiv går på dubbla priset. Och då får det bli ett Sigma.

Två saker till.

1) Det var GALET roligt att fotografera högoktanig sport, och någonting jag kommer att göra igen i vinter. Garanterat.

2) Lägg därtill snälla och trevliga kollegor som tog väl hand om en vilsen kille med (kanske) fotografambitioner.

Nu till bilderna (där jag ständigt återkommande har ställt upp skärpan och dragit lite i ljuset)

Hudtonerna är inte jättebra. Men jag orkar verkligen inte fixa.

Jag fick ligga på 1/500 i slutartid, vilket är alldeles för långsamt för att frysa bilden. I kameran (då jag tittade supersnabbt mellan perioderna) såg det ändå ut att klara sig. Men icke, jag skulle ha lyssnat på fotograf Mårten. Men detta var också något jag inte ville, när man redan har hög ISO och 5-någonting i bländare är det inte så jävla mycket val.

Fotat bakom ett plexiglas, därav reflektionerna.

Lite ojämna inställningar, men det skiter jag fortfarande i. Jag har väldigt många fler bilder, men frånvaron av skärpa irriterar mig så mycket att jag inte pallar av att lägga upp dem. Läs detta inlägg över hur jag jobbat med kompositioner snarare än kvalitén på bilderna.