Warning: Declaration of Works_Walker::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /storage/content/43/125343/fredrikytterstrom.se/public_html/wp-content/themes/elogix/functions.php on line 175 Om Fredrik |

Om Fredrik.

Jag är en från Mittuniversitet färdigutbildad journalist – som också gillar att fotografera (klicka här för min fotoblogg)

Att ständigt få möta nya människor i alla möjliga och omöjliga situationer, är skälet till att jag slog mig in på den journalistiska banan. Min passion är att skriva om sport – all form av sport.

Miljoner svenskar är berörda av idrott. Från föräldrar, farföräldrar och syskon till utövarna själva, och det svenska idrottsundret fortsätter att förvåna mig. Att ett land med en så liten population ändå har utmärkt sig på den stora världsscenen i en så bred skala är inget annat än fantastiskt.

Därför vill jag vara ute varje dag, på varje “vall”, vid varje skidstadion, friidrottsarena, basketplan och allt som tänkas kan. För att se, lära men framförallt; för att övertyga andra människor om dess otroliga charm.

CV

Arbete

Just nu: Hockey- och fotbollsreporter i Sundsvallsområdet åt Expressen samt frilansjournalist.

2012, juni-september: Redaktör för Alfwar & Skämt samt Familjesidorna på Sundsvalls Tidning. Dessutom sommarvikariat på sporten, Sundsvalls Tidning.

2012, februari-april: Vikariat på Sundsvalls Tidning, sport- och allmänna redaktionen.

2011, juni-september: Tio veckors sommarvikariat, Sundsvalls Tidning, sportredaktionen.

2011, januari-maj: Långa praktiken (16 veckor), Sundsvalls Tidning, varav 13 veckor på sportredaktionen och tre veckor på den allmänna nyhetsredaktionen.

2010, juli-augusti: Fem veckors sommarvikariat, Sundsvalls Tidning, sportredaktionen.

2010, mars: Korta praktiken (två veckor), Sundsvalls Tidning, sportredaktionen.

Tidigare erfarenheter inom bland annat skogs- och restaurangbranschen samt två år inom handels.

Har bland annat skrivit för: Expressen, Sundsvalls Tidning, Norrbottens-Kuriren och Smålandsposten

Utbildning:

2009-2012: Journalistprogrammet, Mittuniversitetet i Sundsvall.

2006-2007: Studerade Koreanska vid Orientaliska institutionen, Stockholms Universitet.

Behärskar Newspilot, Polopoly, Adobe Photoshop, InDesign, Adobe Bridge, SPSS samt övriga vanliga arbetsverktyg inom media. Är tekniskt väldigt lättlärd.